top of page
  • grupsural

TALLER D’ EINES CORPORALS PER A LA GESTIÓ DE L’ ESTRÉS LABORAL.Què és l'estrès laboral? ¿Causes de l'estrès laboral? Per què tinc estrès laboral?

Però , què és l 'estrès? Es tracta d'una situació de sobrecàrrega de demandes o pressió que afecta a una persona. Davant d'una situació laboral valorem la demanda que hem d'afrontar i les nostres capacitats, resultat d'aquest compendi el nostre organisme s' activa mitjançant l'estrès, allargant-se durant el temps que duri aquesta demanda estressant. És el que en diríem estrès positiu.

No obstant això, el problema sorgeix quan l'individu no compta amb els recursos en quantitat suficient per afrontar la demanda o valora incorrectament les seves capacitats o les exigències de la pròpia demanda i és incapaç d'afrontar la nova situació, s'intenta reactivar en repetides ocasions, sense descans, i finalment se sent sobrecarregat (estrès patològic), una situació que li passa a moltes persones en el treball.

Quins són els símptomes de l'estrès laboral?

És habitual que en aquest tipus de situacions, els sentiments i emocions patològics acaben superant i dominant a la persona i poden desencadenar signes fisiològics com:

- Sudoració

- Tensió muscular

- Molèsties digestives

- Mals de cap

- Taquicàrdia

- Insomni

- Preocupació constant que no es limita només al temps de treball

- Esgotament

- Contractures físiques

- Etc.

#estrés #laboral #benestar #control #eines #corporal #taller

6 views0 comments
bottom of page